Най-доброто от съвременните технологии

В селище „Mountain Views® – Бистрица” са използвани най-съвременни технологични решения, които водят до оптимално използване на природните ресурси като слънце, въздух и вода и до висока енергийна ефективност. Съвкупният ефект от прилагането на системите за отопление и охлаждане, 10 см топлоизолация и петкамерните дограми с К стъкло намаляват до 3 пъти очакваното потребление на електроенергия.

Технически характеристики и материали

Техническите характеристики на къщите, заложени още при проектирането и изпълнени с най-високо качество при строителството, са предпоставка за комфортно и сигурно обитаване.

Използваните материали са от реномирани доставчици, лидери в своята област, като „Wienerberger” за тухлите, „Bramak” за покривите „Rehau” за дограмата, „Baumit” за мазилки и други, са предпоставка и гарант за най-високо качество на строителния продукт.

Всяка къща е с 10 годишна гаранция за конструкцията и 3 годишна гаранция за всички други строителни работи.

Ico KonstrukciiГруб строеж Ico SteniИнсталации Ico MazilkiОформление Ico DogrДограма

Инсталации

 • ВиК инсталации – канализация от PVC тръби и водоснабдяване от полипропиленови тръби, както и цялостно дренажно отводняване на къщата
 • Електрозахранване – гръмоотводна инсталация, осветителна и силова инсталация.  От...................... ( Шнайдер Електрик?). Изградено градинско осветление.
 • СОТ – слаботокова инсталация за сигнално охранителна система
 • Пречиствателни станции – биологични пречиствателни станции с автоматичен режим от белгийската фирма “Боралит”
 • Отопление – лъчисто подово отопление посредством термопомпи на фирма “Дайкин”
 • Домофон
 • Дизелгенератор – силнотокова инсталация за подготовка на включване на дизелгенератор
 • Видеонаблюдение – слаботокова инсталация за подготовка на видеонаблюдение

Оформление

Облицовки, замазки и мазилки:

Подовете са изпълнени с 6 см циментова замазка и изравнителна замазка 2 ÷ 3.5 см, армирана с мрежа Ø4 мм. Над неотопляеми помещения вместо циментова замазка е изпълнена 6 см топлоизолация, а на местата с подово отопление - подгреваем бетон с дебелина 6 см, армиран с мрежа 15/15 см от Ø4 мм, 1,35 кг/м2. В гаражите е изпълнен шлайф-бетон. Стените и таваните са изпълнени с гладка машинна мазилка с дебелина 2 см, вароциментова за санитарните и технически помещения и гипсова за всички останали. Външните стени, стрехи и еркери са комбинация от каменна облицовка с ивайловградски камък, дъсчена обшивка от иглолистен материал и полимерна мазилка. За всички замазки мазилки и топлоизолации да използвани материали и решения на “Baumit”.

Покриви:

Покривите са изпълнени по оригиналните решения на фирма "Bramak", в тясно сътрудничество с техните експерти.

Околни пространства:

Вътрешните алеи са от унипаваж тип „Бехатон 8”, а тротоарите – от бетонови плочи 40/40/5. Дворовете са изцяло затревени и озеленени с декоративни дървета и растения. Изпълнени са индивидуални поливни системи, комбиниращи капково напояване и разпръскватели, за осигуряване на по-добра ефективност и независимост. Външната ограда e "Bekafor Classic", на белгийската фирма “Betafence”, оборудвана с автоматични дистанционно-управляеми врати за автомобили и пешеходци.

Дограми

Всички къщи са проектирани и изпълнени с енергийна ефективност, надвишаваща значително нормативните изисквания. Поради това не е правен компромис и при избора на входни и интериорни врати и прозоречни системи:

 • Входна врата e блиндирана с тристранно заключване, с дебелина 58 мм, модел xDoor 40 Outflat на фирмата „Solid 55”. За повече информация.
 • Вътрешните врати са на фирма „Eurostill” са изработени от МДФ и покритие от естествена дървесина. За повече информация.
 • Прозорците са с пет-камерна PVC дограма на фирма "Rehau", с коефициент на топлопроводимост 1.3 W/m²K и стъклопакет от "К" стъкло, с коефициент на топлопроводимост 1.4 W/m²K. Общия среден коефициент на топлопроводимост за сглобените прозорци е 1.37 W/m²K, при нормативен 1.70 W/m²K. За повече информация.

Оформление

Облицовки, замазки и мазилки:

Подовете са изпълнени с 6 см циментова замазка и изравнителна замазка 2 ÷ 3.5 см, армирана с мрежа Ø4 мм. Над сутерена вместо циментова замазка е изпълнена 6 см топлоизолация, а на местата с подово отопление – прогреваем слой с дебелина 6 см, армиран с мрежа 15/15 см от Ø4 мм, 1,35 кг/м2. Стените и таваните са изпълнени с гладка машинна мазилка с дебелина 2 см, вароциментова за санитарните и технически помещения и гипсова за всички останали. Външните стени, стрехи и еркери са комбинация от каменна облицовка с ивайловградски камък, дъсчена обшивка от иглолистен материал и полимерна мазилка. За всички замазки, мазилки и топлоизолации да използвани материали и решения на “Baumit”. За повече информация.

Покриви:

Покривите са изпълнени по оригиналните решения на фирма "Bramak", в тясно сътрудничество с техните експерти.

Околни пространства:

Вътрешните алеи са от унипаваж тип „Бехатон 8”, а тротоарите – от бетонови плочи 40/40/5. Дворовете са изцяло затревени и озеленени с декоративни дървета и растения. Изпълнени са индивидуални поливни системи, комбиниращи капково напояване и разпръскватели, за осигуряване на по-добра ефективност и независимост. Външната ограда e "Bekafor Classic", на белгийската фирма “Betafence”, оборудвана с автоматични дистанционно-управляеми врати за автомобили и пешеходци.

Груб строеж

Носещата конструкция е масивна от монолитни стоманобетонови колони, шайби, греди и плочи, като са спазени всички изисквания за качество и точност при изпълнение.

Покривът е от дървена конструкция от иглолистен материал предварително импрегниран и защитен срещу овлажняване, плесен и паразити.

Външните стени са тухлени, с дебелина 25 см, изградени от висококачествени тухли с хоризонтални кухини, тип “FORATI 4”, на фирмата „Винербергер”.

Вътрешните преградни стени са изпълнени от тухли с дебелина 20 см и 25 см, тип „FORATI 8”, на фирмата „Винербергер”. За повече информация.

Инсталации

ВиК инсталации:

 • Канализация от PVC тръби включена към индивидуална пречиствателна станция;
 • Водопровод от полипропиленови тръби;
 • Цялостно дренажно отводняване на къщата.

Силнотокови инсталации:

 • Осветителна и силова инсталация от Schneider Electric;
 • Изградено градинско осветление;
 • Изградена заземителна и мълниезащитна система;
 • Подготвителна инсталация за включване на дизел-генератор;
 • Подготвителна инсталация за включване на електронатреватели за улуците и водосточните тръби.

Слаботокови инсталации:

 • Инсталация за сигнално охранителна техника;
 • Инсталация за видеонаблюдение;
 • Видео-домофонна инсталация;
 • Интернет инсталация и СКС;
 • Телевизионно-антенна инсталация;
 • Телефонна инсталация.

Отоплителна и климатична инсталация:

 • Комбинация от лъчисто подово отопление и вентилаторни конвектори, в т.ч. модул за включване на слънчеви колектори;
 • Система за отопление и охлаждане на дома GREE Versati GRS-CQ и бойлер за 300 л;
 • Термостати за индивидуално регулиране на температурата във всяко жилищно помещение.

Водоснабдяване

Селище „Mountain Views – Бистрица” е със собствен водоизточник. Качествата на водата са определени чрез общ химичен и микробиологичен анализ на независима сертифицирана лаборатория, доказващ показатели, отговарящи на установените у нас стандарти за питейна вода. В селището е изграден и сертифициран собствен резервоар за питейна вода, към който са изградени допълнителни пречиствателни съоръжения и помпена инсталация.

Пречистване

Всяка къща е изпълнена с индивидуална биологична пречиствателна станция с автоматичен режим на белгийската фирма „Boralit”. Чрез тази технология всички отпадъчни води от вашия дом се пречистват биологично до 99%. Пречистените води се събират в буферен резервоар. По   желание   на   всеки   ползвател,   пречистените води могат да се ползват вторично за поливане на прилежащите тревни пространства. За повече информация

Изолации

Всички къщи са проектирани и изпълнени с топлоизолации, надвишаващи нормативните изисквания. Например:

Външните стени са изпълнени с "дишаща" топлоизолация Баумит СтарТерм от 10 см EPS, с общ коефициент на топлопроводимост 0.29 W/m²K, при нормативни 0.35 W/m²K. За повече информация.

Покривът е вентилируем с пароизолация от алуминиево фолио Alubar и топлоизолация от минерална вата с дебелина 15 см. Общият коефициент на топлопроводимост е 0.23 W/m²K, при нормативен 0.30 W/m²K. За повече информация.

Прозорците са с коефициент на топлопроводимост 1.30 W/m²K и стъклопакет от "К" стъкло, с коефициент на топлопроводимост 1.40 W/m²K. Общия среден коефициент на топлопроводимост за сглобените прозорци е 1.37 W/m²K, при нормативен 1.70 W/m²K.

Всичко това води до допълнително спестяване на над 25 % от използваната енергия за всяка сграда.

Хидроизолацията е от два пласта полимер-битумна мембрана SBS Venus FC 4 mm на италианската фирма General Membrane. За повече информация. Хидроизолацията е защитена с един слой от HDPE мемебрана Isostud 400 на италианската фирма TeMa. За повече информация.

Климатизация

Приложените системи за отопление и охлаждане на дома GREE Versati GRS-CQ са базирани на уникална енергийно ефективна технология, намаляваща от 2 до 3 пъти, консумацията на електроенергия и на емисиите на въглероден диоксид. Тя позволява, целогодишно регулиране отоплението и охлаждането на дома, чрез използването на енергия от слънцето и въздуха, като използвате минимум електричество. Например за отоплението на цяла къща в зимния период, както и за осигуряването на топла вода за цялото семейство ще е необходима не повече от 7-8 KW мощност или общо 115 ÷ 120 KWh на ден! За повече информация